x

Cápa a Balatonban

Dombóvári István szállodacápa

Cápa a Balatonban

A Szállodacápa is csak ember, így simán előfordulhat,hogy a kedvenc helyein bizony többször is portyázik. Balatonfüred egyébként is kitűnő választás, azon belül ezúttal ismét a Silver Resortban csapott le.

A Hotel Silver Resort a Tagore sétányon található, teljesen a városközpontban, a kikötő mellett. Elhelyezkedése kiváló, innen mindent egyszerűen meg lehet közelíteni gyalog is.


A szobánk a Balatonra nézett, az erkélyen ülve csodás látványt biztosított nekünk ennek a hatalmas és gyönyörű tónak a hullámzása. Az étterem jó hangulatú, svédasztalos, bőséges és minden igényt kielégítő. Rengeteg féle ízletes étel közül választhatunk vacsorára és reggelire is, itt minden vendég megtalálja a neki legkedvesebb finomságokat. Az étteremhez terasz is tartozik, így a reggeli kávénk közben is csodálhatjuk a Balatont vagy éppen a wellness részleg kinti részét. A szobák egyszerűek és nagyszerűek egyben, a szokásos egyenes helyett egy köríves folyosóról nyílnak.


A wellness részleg megfelelően tágas, rossz időben a belső részben beülhetünk a jacuzziba vagy úszhatunk egyet a nagymedencében, kint pedig a kényelmes napozóágyakon ejtőzhetünk, élvezhetjük a medence hűs habjait, eközben pedig nagyon finom koktélokat szürcsölhetünk a kinti bárban.

Egy profi wellness központból természetesen az infraszauna, a tepidarium, a caldarium és a sókamra sem hiányozhat, ezeket is igénybe vehetjük egész nap, mi több, a Balaton partján egyedülálló, közvetlen vízparti finn szauna is található itt. Ha jó idő van, és inkább a Balaton vizére vágyunk, mintsem medencékre, akkor pár perces sétával elérhetőek a strandok.

Természetesen a gyermekekre is gondoltak; gyermekmedence és játszótér várja őket a wellnessben, a szülők gondtalan pihenése érdekében pedig témanapokkal, animációs programokkal, kézműves foglalkozásokkal és játszószobákkal várják őket egész évben. Kisebb odafigyelést igényel, hogy az autóval érkezőknek a parkolás egy mélygarázsban biztosított, amely eléréséhez rá kell hajtani a sétányra. Mivel a város minden évben egyre népszerűbb lesz, és a szálloda is központi helyen van, így a sétálóutca folyamatosan telített ezért autóval rendkívül legyünk óvatosan, figyeljünk egymásra! Az éjszakai élet ugyanolyan pezsgő a környéken, mint nappal; számos bár, szórakozóhely és étterem biztosítja az időtöltést, azonban fent a szobánkban nem hallatszódott fel ebből semmi sem, így a pihenni vágyóknak sem kell aggódniuk az éjszakai zaj miatt.

A rengeteg balatonfüredi látványosság mellett nyaralásunk alatt érdemes ellátogatni a közeli városokba, kiemelten Tihanyba, esetleg Nagyvázsonyba. Ehhez, ha nem kívánunk autóba ülni, tudunk kerékpárt bérelni a szállodából, de helyi buszokkal is mehetünk.

    • Bemutatkozás


      Falun született. Kisbabának olyan csúnya volt, hogy a szülei sokáig tanakodtak azon, hogy a gyerek helyett a nála sokkal jobban kinéző méhlepényt kellene hazavinni. Sokak szerint a mai napig nem lehet pontosan tudni hogyan is döntöttek végül a szülők. Ránézésre nem lehet megállapítani.

      Alacsony. Sokáig azt hitte, hogy ez az állapot változhat. Még egy OKJ-s „Legyünk magasabbak” tanfolyamot is elvégzett, de olyan magasan volt a tábla, hogy nem látta, így megbukott a vizsgán.

      Amorf. Hét évente testsúlyának felét leadja, majd újra felszedi. Ezzel mintegy híven demonstrálja a hét bő és a hét szűk esztendőt, amely már-már biblikus metafora.

      A szereplés számára terápia. Élvezi, hogy bámulhatja a nőket, akik az előadás alatt a zárt ajtók miatt nem tudnak tőle elmenekülni. Humora nehezen behatárolható, valahol a „ne már” és az „inkább hagyd abba” irányzatokat képviseli. Még nem olyan okos, hogy felérje ésszel, hogy mennyire buta.

      Valóra szeretné váltani az álmát. A forintját pedig euróra.