x

A legromantikusabb üdülőhelyek

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

A legromantikusabb üdülőhelyek

Feltöltve: 2008-01-31

Egyre népszerűbbek a távoli, néptelen tengerpartokra telepített luxusüdülőhelyek. Nyugalom, háborítatlan természet és teljes kényelem jár annak, aki meg tudja fizetni.

Ilyenkor télvíz idején ki ne álmodozna arról, hogy elmenekül a hideg elől, és jó messze utazik, egy távoli, forró üdülőhelyre? Ha már messzire utazunk, miért ne menjünk a legromantikusabb, legszebb célpontok egyikére?

Az álmodozáshoz vagy a konkrét tervezéshez egyaránt szeretnénk segítséget nyújtani, és a Forbes magazin segítségével bemutatni a világ legszebb és legdivatosabb tengerpartjait, ahol a tengerben álló házakban pihenhetjük ki magunkat, például a Maldív-szigeteken, Francia Polinéziában vagy a mexikói Riviérán.

A luxushotelek üzemeltetői - melyek között olyan, nálunk kevésbé ismert cégek vannak, mint a St. Regis, a Rosewood, az Aman Resorts és a Six Senses - előszeretettel létesítenek méregdrága üdülőhelyeket eldugott tengerpartokon.

Ezen nincs mit csodálkozni, akinek sok pénze van nyaralni, az szívesen megy olyan helyre, melynek jó a klímája, gyönyörű a természeti környezete, ráadásul még nyugalmas is. Mint például a Soneva Gili Maldív-szigeteki 1400 négyzetméteres villája két lakosztállyal, magán gyógyfürdőkkel, motorcsónakokkal és személyzettel.

Az, hogy ezek az üdülőhelyek néha a világ végén vannak, nem jelenti azt, hogy bármit fel kéne áldoznia a vendégnek a kényelméből, hiszen ezek az öblökbe épült, általában néhány lakosztályos kis üdülőhelyek minden földi jóval rendelkeznek.

Szolgáltatások terén is szinte mindent nyújtanak, ami ma elérhető, a berendezésük pedig pazar, általában helyi alapanyagokból készül, és sokszor saját személyzet is jár a lakosztályhoz.

Spa gyakorlatilag mindenhol van, és elterjedtek az olyan speciális ételszolgáltatások, mint a privát piknik és barbecue. Elhagyott partszakaszokon főzik meg a vacsorákat nekünk és társaságunknak. A St. Regis Bora Borá-nak van egy olyan "No Menu" szolgáltatása, melyben a világhírű séf, Jean-Georges Vongerichten működik közre: a Seychelles-szigetek egyik magánszigetén a vendégekkel való konzultáció után kívánságaik alapján főz nekik valamit.

A vízzel kapcsolatban szinte minden elképzelhető szolgáltatást igénybe vehetnek a vendégek: búvárkodhatnak, szörfözhetnek, és kipróbálhatják a halászat-horgászat minden formáját. Ritkábban, de létezik olyan szárazföldi sportlehetőség, mint a méregdrága magángolfpálya, például Rosewood Mayakobán és Amanyarán.

Egy üzemeltető szerint a lagúna-hotel koncepció egyre népszerűbb az olyan gazdagok körében, akik keresik a változatosságot és a romlatlan természetet.

Más szakember szerint is a tiszta környezet az egyik fő vonzerő, a másik az, hogy a vendég nem ütközik mindenhol másokba, egyedül lehet.

Deluxe Magazin