x

Aquaworld: csobbanjon benne!

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Aquaworld: csobbanjon benne!

Feltöltve: 2008-09-10

A Megyeri-híd szomszédságában nyílt meg az ország legnagyobb élményfürdője, az Aquaworld Hotel és Élményfürdő.

A Ramada Resort - Aquaworld Budapest**** Európa egyik legnagyobb fedett vízi élményparkja egész éven át felejthetetlen szórakozást kínál minden korosztálynak. A vízi élményközpontot 72 méter átmérőjű, 5 emelet magasságú óriáskupola fedi. Ez a kupola olyan széles, hogy egy egész kékbálna-család is kényelmesen elférne alatta!

Lélegzetelállító látványosság a függőhidakkal, tornyokkal és medencékkel körülölelt Angkor-romtemplom sajátosságait idéző központi épület. A „mosolygó szobrok” birodalma harmonikusan illeszkedik az Aquaworld-koncepcióhoz, melynek célja egyedi építészeti és műszaki megoldásokkal összetett élményeket kínálni a fürdőkultúra szentélyét felkereső vendégeknek.

Az egyedülálló szolgáltatásokat felvonultató fürdő 17 medencéje közül 15 egész évben üzemel. Az óriás élménymedence fekvő és ülő masszázzsal, időközönként induló nyakzuhannyal és sodrófolyosóval kényezteti a vendégeket. A belső medencéből eljuthat a télen is működő szabadtéri melegvizes medencébe.

A hullámmedence és a Magyarországon egyedülálló szörfmedence a tengerparti üdülések hangulatát idézi fel. A szörfmedence versenyek megrendezésére is alkalmas, speciális, fedett használatra kifejlesztett deszkákkal használható.

Az úszni és ugrani vágyókat 25 méteres úszómedence illetve 3 méter magas ugrótorony várja. A változó mélységű fedett gyermekmedence számos meglepetést, többek között saját csúszdát is tartogat a legfiatalabbaknak.

A fedett élményfürdőben télen-nyáron 11 csúszda kínál izgalmas kalandot és felhőtlen szórakozást. A csúszdák hossza összesen közel 1 kilométer.

Közvetlenül a kupola mellett magasodik a lépcsőn a csúszdatorony, ahonnan 6 óriáscsúszda indul. A legbátrabbak 17 méter magasról rajtolhatnak. A lecsúszáshoz használt elemeket egy végtelenített felvonórendszer viszi vissza az indulás szintjére.

És ez még nem minden: a wideslide-csúszdán akár hárman is lecsúszhatnak egymás mellett; a hagyma-csúszda rövid, de annál intenzívebb élményt ígér, és a kalandvágyóbbak egy sziklák között hömpölygő, 180 méteres hegyi folyóban sodortathatják magukat.

Az építményt az M0-ás Megyeri-híd pesti hídfője mellett zöld környezetben, mégis közel a város központjához tervezték, így könnyen és gyorsan elérhető mind az autóval és busszal, mind a repülővel érkezők számára.

A négycsillag superior besorolású Ramada Resort Budapest konferencia- és wellness szálloda 309 szobával, közel 1000 fős konferenciaközponttal, keleties hangulatú spa- wellness- és fitneszközponttal, több étteremmel és bárral is rendelkezik majd. A szállodához kapcsolódó apartmanház alatt külön szórakoztatóközpont épül, moziszobával, óriás plazma TV-vel és DVD lejátszóval, kártyateremmel, biliárd- és játékteremmel, valamint játszóházzal.