x

Brescia: „Olaszország kicsiben”

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Brescia: „Olaszország kicsiben”

Feltöltve: 2007-06-26

A csodás természeti és kulturális látnivalókkal rendelkező tartomány hatalmas hegyláncaival, meseszép alpesi tavaival és történelmi emlékeivel varázsolja el évről évre a látogatókat.

Brescia tartományt Olaszország északi vidékén találjuk, egy csipet Alpokkal, egy csípet síksággal és három csodálatos alpesi tóval – a Garda-, az Iseo- és az Idro-tavakkal - a területén. A megye fővárosa az azonos nevű Brescia, kulturális központ, amely Milánóhoz és Velencéhez egyaránt közel fekszik.

A Garda-tó Itália legnagyobb tava, egyes helyeken mélysége eléri a 365 métert, ám egyedülálló mediterrán mikroklímája miatt a víz hőmérséklete nyaranta kellemesen meleg, körben pedig csodálatos hegyláncok fogják közre.Európa legészakibb fekvésű, mediterrán gyümölcsöskertjeiben megterem a narancs, a citrom és az olíva is, olyannyira, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia idején innen importálták eleink a citrusféléket Magyarországra.

De a tartomány híres finom borairól, amelyet Franciacorta lankás dombjain érett szőlőből készítenek, és meleg termálvizeiről is. A Camonica-völgy, amely két ismert nemzeti parknak, az Adamellonak és a Stelvionak az otthona, igazi paradicsom a természet- és hegyek szerelmeseinek. A Presena-gleccser pályáin, amely a Ponte di Legno – Tonale síkomplexum része, egész évben síelhetnek a vendégek.

Programok a megyében: Mille Miglia, régi autók versenye minden májusban, Arturo Benedetti Michelangeli Nemzetközi Zongora Fesztivál (április-június), Cento Miglia, vitorlás verseny, Nagy Kiállítások új évada a bresciai Santa Giulia Múzeumban.

A Magyarországból érkező vendégek is könnyen eljuthatnak Bresciába: közeli repülőterek a Bergamo Orio al Serio, Milano Linate, Milano Bergamo és Verona repterei. A megye autóval az A4-es autópályán közelíthető meg (Milano-Velence), vonattal szintén a Milano-Velence útvonalon.