x

Épül az Urál első luxusszállodája

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Épül az Urál első luxusszállodája

Feltöltve: 2007-08-14

Nagy jövő előtt áll Jekatyerinburg, amennyiben sikerülnek a jelenlegi városvezetés 2009-re vonatkozó tervei.

Jekatyerinburgban építi az Urál első luxusszállodáját a Hyatt. A 107 millió dolláros költségvetésű projektnek a tervek szerint 2009-ig kell elkészülnie, hogy azután ez lehessen a város további ötcsillagos hoteleinek iskolapéldája.

A 20 emeletes új hotel homlokzatát augusztusban fejezték be, 2008 közepéig pedig a belső falak is állni fognak. A 107 millió dolláros (közel 20 milliárd forintos) befektetés mögött az UGMK, vagyis az Uráli Bányászati és Metallurgiai vállalat áll, amely ingaltanokkal csak a legritkább esetekben foglalkozik.

A befektetők pénze a számítások szerint 11 év alatt térül majd meg, amihez persze az is kell, hogy Jekatyerinburg legalább a jelenlegi tempóban növelje vonzerejét, és központi elhelyezkedésű, megkerülhetetlen konferenciavárosként rögzüljön az európai és ázsiai kereskedők gondolkodásában.

Jekatyerinburg azonban nem csak egyetlen luxusszállodát szeretne. Minthogy a környező ázsiai országokkal folyattott megbeszélések értelmében az orosz város számos nemzetközi konferenciának fog otthont adni, 2009-ig mintegy 20 kisebb-nagyobb szállodát fel szeretnének építeni. Sőt, a városvezetés adatai szerint 2015-ig összesen 68 új hotel szolgálja majd Oroszország, Kína, Kazahsztán, Kirgizisztán, Tadzsikisztán és Üzbegisztán diplomatáinak kényelmét.

Deluxe magazin