x

Fedezze fel Svájcot!

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Fedezze fel Svájcot!

Feltöltve: 2011-10-24

Ha az alpesi országba utazunk, páratlan élményekben lehet részünk, és nem is olyan drágán. Svájc nemcsak páratlan természeti értékeivel és programjaival csalogatja a turistákat, hanem kiváló tömegközlekedésével is. Egy tipp: Interlaken.

Nem nagy dolog, ha egy város a víz közelében fekszik, de az már valami, ha két tó fogja közre, és ráadásul egy olyan régió kapuja, ahol örök hóval fedett hegyek vannak.
Interlaken pont ezzel dicsekedhet. Thun és Brienz tavak között helyezkedik el, és az Eiger, Mönch és Jungfrau csúcsainak hármasára néz. Évente mintegy 800 ezer látogató tölt legalább egy éjszakát Interlakenben, élvezve a csodálatos tájat, kihasználva a rengeteg sportolási lehetőséget, vagy a helyi hagyományokkal ismerkedve.

Aki Interlakenbe utazik, egy helyen élhetik át mindazt, amit Svájc nyújthat. A rendezvényeken népviseletbe öltözött svájciak ismertetik meg a hagyományokkal a turistákat, meg lehet kóstolni a helyi termékeket a sajttól a csokoládéig, és fantasztikus túrákat lehet tenni a hegyekbe. Interlaken a sport Mekkája: sehol máshol nem kínálak ennyi sportolási lehetőséget egy 28 kilométer sugarú körön belül az északi féltekén.
A városi turizmus kedvelői is megtalálhatják, amit keresnek. Interlaken nyugati részétől a keleti részig nyúló Höheweg vitathatalanul a város központja. Szállodák, étteremek, divatüzletek, ékszer- és ajándékboltok sorakoznak a vonzó sugárúton. Annak sem lesz problémája, aki nem szeret egy helyben maradni: Interlaken lehet a kiindulópontja a kirándulásoknak Jungfrau régióba, vagy Svájc híres városaiba.

A 2010-ben átadott kongresszusi központnak köszönhetően Interlaken az egyik legvonzóbb rendezvényhelyszínné vált az országban, így nyáron egyik szabadtéri koncert éri a másikat. 2010 kiemelkedő év volt Interlaken történetében. A vendégéjszaka-szám megközelítette a 800 ezret, ami rekordnak számít. Ez nem utolsó sorban annak köszönhető, hogy olyan távoli országokból érkeztek vendégek, mint az Öböl-államok, India és Kína. Emellett a hátizsákos turisták száma is növekszik. A városban mintegy 55 hotel van az egyszerűbbektől a luxuskategóriáig, de találunk még 5 hostelt, 7 kempinget és több apartmant. Mivel itt található a legtöbb hostel-szállás egész Svájcban, ezért Európa egyik legnépszerűbb “Hostel & Adventure” desztinációjának is tartják.

Fedezze fel Svájcot – vonattal, busszal és hajóval

Svájc nem véletlenül a világ egyik legnépszerűbb célpontja. Hol máshol találnának a turisták ilyen gyönyörű tájat, elragadó kultúrát, nagyszerű gasztronómiát és időtlen hagyományokat? Itt 26 ezer kilométernyi utat magában foglaló tömegközlekedési hálózattal lehet eljutni Svájc legtávolabbi sarkába is.
A neve – Swiss Travel System, amely 300 közlekedési vállalat összefogásával jött létre, kezdve a vasúttól, a festői PostBus-okon és a tavakon közlekedő hajókon át egészen a romatikus drótköteles felvonókig. Ez a rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a turisták egyetlen jeggyel járják be az országot, egyedülálló. Az első pillanattól élvezhetik, ahogy az országba teszik a lábukat: már a repülőtérről gond nélkül juthatnak el a szállásukra, majd az utazás végén vissza, függetlenül attól, hogy milyen hosszan időznek Svájcban, merre mennek, és milyen nevezetességeket tekintenek meg. A Swiss Travel System azoknak is megfelelő megoldást kínál, akik egyetlen régióban maradnának, és azoknak is, akik bejárnák az ország minden zegzugát. Mindenki megtalálhatja a terveihez és a pénztárcájához leginkább illő megoldást.

A Swiss Pass 4, 8, 15 vagy 22 egymást követő napon, vagy egy hónapon át érvényes.
Korlátlan utazást biztosít az egész országban, 50 százalékos kedvezménnyel vehetők igénybe a hegyi vasutak – még a híres Glacier Expressz, a Bernina Expressz és a Tell Vilmos Expressz is -, és ingyen lehet megtekinteni több mint 400 múzeumot. A Swiss Flexi Pass ugyanezt a kedvezményt kínálja 3, 4, 5 vagy 6 szabadon választott napon egy hónapon belül. Ha két vagy több utas utazik együtt, további 15 százalékos kedvezményt kaphatnak a két bérlet árából.

A tömegközlekedés Svájcban élmény. Összesen 46 vasúttársaság, 24 hajótársaság, 43 városi busz és villamos szolgáltatásait lehet igénybe venni, nem beszélve a 800 PostBus-ról, amely Svájc legeldugottabb területeteire is eljut.