x

Gyula négycsillagos szállodákat szeretne

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Gyula négycsillagos szállodákat szeretne

Feltöltve: 2007-08-22

Néhány éven belül három négycsillagos szálloda is működhet a dél-alföldi fürdővárosban, ahol jelenleg még egyetlen ilyen színvonalú létesítmény sincs.

Gyula városa a közelmúltban zajlott jelentős turisztikai fejlesztések révén egyre kedveltebb célpontja a külföldi turistáknak. 2007. első félévében 30%-kal több vendég fordult meg Gyulán, mint 2006. hasonló időszakában. Az eddig csökkenő külföldi vendégszámot 2007. első felében 65%-os emelkedés jellemezte. A Romániából érkező vendégek száma az első félévben majdnem megháromszorozódott a tavalyi év első felében mért vendégszámhoz képest – tudta meg a Napi Turizmus Gyulavári Andreától, a Gyulai Turisztikai Hivatal vezetőjétől.

A Hir6.hu hírportál értesülései szerint egyébként néhány éven belül három négycsillagos szálloda is működhet a dél-alföldi fürdővárosban, ahol jelenleg még egyetlen ilyen színvonalú létesítmény sincs. A portál szerint az Agro Hotelt uniós forrásokból modernizálnák, és hasonló fejlesztés történne a Hotel Erkelben is. A harmadik fejlesztés egy vadonatúj szálloda lesz a gyulai vár tövében.

Dr. Baksa Mária, a Várszálló Kft. ügyvezetője a Napi Turizmus kérdésére megerősítette, hogy hamarosan négycsillagos szállodát nyitnak Gyulán. Az 55 lakóegységes, közvetlenül a várra néző hotel várhatóan ez év végén fogadhatja majd első vendégeit. A századfordulón épült műemlék jellegű épületben kialakított szállodában étterem, bár és wellness-központ is helyet kap, a szobák klimatizáltak, többségük a szobákból szabályozható klímaberendezéssel, a vastag falú épületrészben kialakítottak viszont központilag hűtött-fűtött levegővel. A wellnessrészlegben úszómedence, jacuzzi, hidromasszázs-medence, gőzkabin, finn szauna, szolárium és kozmetika is helyet kap. Egy 300 m2-es konferenciaközpont építését is tervezik a későbbiekben – részben pályázati forrásból.