x

Levendula Ház Látogatóközpont

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Levendula Ház Látogatóközpont

Feltöltve: 2016-08-08

A tihanyi Belső-tó partján található Levendula Ház Látogatóközpont a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és egyben a Bakony–Balaton Geopark keleti kapuja.

A belépőt a látogatóközpontba 1 000 Ft HELYETT MOST 5 00 Ft-ért megvásárolhatja az ÚtiSúgó.hu-n keresztül!

Igényeljen kedvezményes áron belépőt ezen az e-mail címen: info@utisugo.hu


EBBŐL AZ AJÁNLATBÓL CSAK 5 DARAB ÁLL RENDELKEZÉSRE!



...............................................................................................................................................

Interaktív kiállítás a Tihanyi-félszigetről és a levendula-termesztésről, látványos rövidfilm, levendulás ajándékbolt, teázó, kézműves foglalkoztató és élménykert várja a vendégeket „Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2011” cím első helyével kitüntetett létesítményben.

A Levendula Ház Látogatóközpont minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félsziget múltját és jelenét: a vulkánok egykor dühöngő világát, a később megszelídült táj harmóniáját; a tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, s ennek emblematikus kultúráját: a levendula-termesztést. Beléphetünk egy „működő” vulkán belsejébe, megtapasztalhatjuk a mocsárjárást, sok-sok játékos, interaktív elem segítségével gazdagíthatjuk a természettel kapcsolatos ismereteinket.

Kézműves foglalkozásain évszaknak megfelelő, tematikus programot biztosít a látogatóközpont: az egyéni vendégek számára előre meghirdetett időpontokban, csoportok részére pedig előzetes egyeztetés alapján. Levendulás dísztárgyak, levendulás szappangolyó készítése, valamint levendulazsák varrása mellett számos különböző, természethez kapcsolódó tárgy alkotásával tehetik próbára kézügyességüket kicsik és nagyok egyaránt.

Tihany nevével mára összeforrt a levendula és annak kultúrája. Hagyománnyá vált a „Levendula Szedd Magad!” akció, amelynek keretében a levendulavirágzás időszakában lehetőség nyílik a félszigetre látogatóknak saját kezűleg levendulát aratni. A Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek keretében júniusban megannyi levendulás és kulturális program várja a látogatókat többek között levendula lepárlási bemutatóval, természetismereti túrákkal és játszóházakkal.

• TELEPÜLÉS
Tihany

• CÍM
Major utca 67. (a Belső-tónál)

• SZERVEZŐ
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság

• TELEFON
+36 87 538 033

• E-MAIL
levendulahaz@gmail.com

• WEBOLDAL
levendulahaz.eu
bfnp.hu

• NYITVA TARTÁS
01.01-12.31 - részletek a látogatóközpont / BfNP hivatalos weboldalán

JEGYÁRAK (2016. évben)
Felnőtt jegy: 1000 Ft
Kedvezményezett jegy: 800 Ft
Gyermek jegy (3-14 éves): 500 Ft
Családi jegy (szülők és a gyermekek 14 éves korig): 2.500 Ft
SZÉP KÁRTYA ELFOGADÓHELY
Részletek a látogatóközpont / BfNP hivatalos weboldalán