" /> " />
x

Az újbor ünnepe a Hotel Bacchusban - Hotel Bacchus*** és Bormúzeum Étterem

Hotel tesztek élménybeszámolók, értékelés

Címlap / Hotel tesztelés

Az újbor ünnepe a Hotel Bacchusban - Hotel Bacchus*** és Bormúzeum Étterem

Izgatottan vártuk a hétvégét, hiszen különleges programnak néztünk elébe. "Aki Márton-napon libát nem eszik, és újbort nem iszik, éhezni fog egész évben" tartja a mondás. Úgy gondoltuk nem kockáztatunk, és jeleztük részvételi szándékunkat a Hotel Bacchus által kínált szombat esti programajánlatra.

align=left Pénteken késő este érkeztünk a keszthelyi szállodába, ahol tárt kapukkal vártak minket. Miután a bőröndöket lepakoltuk a szobába, lementünk a szálloda alatt található Bormúzeum Étterembe. Az étterem roppant hangulatos, s berendezés minden darabja egy-egy régi hordóból készült, a falak roskadoznak a különböző borászati régiségektől és népi edényektől. Egy perccel azután, hogy leültünk az asztalhoz, kellemes meglepetésben volt részünk. Hat éves Csenge lányom kapott egy kosár színes ceruzát és egy Bacchus kifestőt. Ilyet még sehol sem tapasztaltam. Ezek után már nem kellett őt elfoglalni, és nevelgetni ekképpen: „nem illik hangoskodni egy étteremben, kislányom” vagy „mássz ki, kérlek, az asztal alól”, mert ő is nagyon jól szórakozott, amíg mi választottunk az étlapról és – természetesen – a ház boraiból egy palack finom nedűt. Nehéz volt dönteni, hogy mit együnk, az étlap telis tele volt ínycsiklandó fogásokkal. Nem hagyhattuk ki a krumplis prószát (más néven tócsnit) és a dödöllét miután elfogyott tányérunkból a finom leves. Nekem a tilai szarvasragu-leves volt a kedvencem, de nagyon finom volt a húsleves is, amely mellett az étlapon az „étvágy szerint” kis kiegészítés állt, ami azt jelentette, hogy édesanyám egy olyan nagy tál levest kapott, amiből háromszor is tudott szedni a tányérjába. A vacsora mellé megittunk egy üveg cserszegi fűszerest, amely természetesen a Németh – Bezerics pince bora volt.

align=left Ez a kis szálloda olyan családias hely, ahol minden a borról és a gasztronómiáról szól. A tulajdonosok pincészete, a Németh-Bezerics pince a Balatonmelléki borvidék egyik meghatározó borászata. És, hogy teljes legyen a kínálat, ők vezetik a Szécsényi-pince nevű rendezvényházat, ahol falusi konyhát vezetnek és borkóstolókkal tűzdelt, jó hangulatú rendezvényeket tartanak.

Szombat este épp egy ilyen eseményen vehettünk részt. Az alkalom különleges volt, ugyanis Márton napját ünnepeltük. Elképzelni sem tudnám jobb helyen ezt az ünnepet, mint annak a családnak a vendéglátásában, akik életüket a bornak, a gasztronómiának és a vendéglátásnak szentelik.

align=left Először borkóstolót tartottak nekünk, ahol megízlelhettük a 2007-es év újborait Bezerics Csaba vezetésével. Ezután a rendezvényházban már várt ránk a terített asztal, libanyak levessel, ludaskásával, sült libacombbal, párolt káposztával és tört burgonyával, amin frissen sült libatepertő darabok vártak arra, hogy szép sorban megegyük őket. A vacsora befejezéséül kézzel nyújtott házi rétes kaptunk, túrósat meggyel és tököset. Még mindig összecsordul a számban a nyál, amikor erre a vacsorára gondolok. A házigazdák arról is gondoskodtak, hogy a vacsora közben jól érezzük magunkat. Ének, tánc és köszöntők biztosították egész este a jó hangulatot.

Egy ilyen élmény után fáradtan zuhantunk az ágyba, másnap reggel pedig szomorúan állapítottuk meg, hogy a hétvége lassan véget ér, és haza kell indulni.

Nem csak borbarátoknak, és a gasztronómia kedvelőinek, de mindenkinek jó szívvel ajánlom ezt a helyet, valódi vendéglátásban részesül, aki pár napot eltölt a keszthelyi Bacchus Hotelben.